Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/onkruidkok/domains/deonkruidkoker.nl/public_html/assets/extras/Custom-functionaliteit plugin/custom-functionaliteit.php on line 40

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/onkruidkok/domains/deonkruidkoker.nl/public_html/assets/extras/Custom-functionaliteit plugin/custom-functionaliteit.php on line 43

Werking

N

Erkend Empas-dealer

Topkwaliteit sinds 2007

Verhuur & Verkoop

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Hoe werkt onkruidbestrijden met heet water?

De werking is simpel gezegd water verwarmen tot het kookpunt en over de plant heen gieten. De machines van Empas hebben een geavanceerde techniek om het water op te warmen en die ervoor zorgt dat er ook continu mee kan worden gewerkt. Het water wordt verwarmd met diesel- of gasgestookte ketels, die het water opwarmen naar 98 graden Celsius aan de vloeikop/gietbalk. Dit is de ideale temperatuur om onkruid te koken. Door deze temperatuurshock barst de celstructuur van de plant, zodat deze uiteindelijk afsterft. Water is de beste energiedrager om dit voor elkaar te krijgen, het draagt 20x meer energie (warmte) over dan andere thermische methodes zoals stoom en hete lucht.

Volvelds heetwatertechniek

deze techniek brengt een dun laagje heetwater over de te bestrijden oppervlakte aan. . Door volvelds onkruid te beheren, werkt heet water preventief tegen het kiemen van een groot aantal onkruidzaden. Doordat deze techniek eenvoudig is, is de machine ook eenvoudig opgebouwd en te bedienen. Zo is er geen complexe elektronica en software nodig.  Dit resulteert in een betrouwbare machine die makkelijk te servicen is.

Preventieve werking

Er wordt bewust gekozen om de verharding ook te behandelen op die plaatsen waar op dit moment (nog) geen onkruid zichtbaar is. Zo worden ook algen, mossen en onkruidzaad gedood, waardoor een preventieve werking ontstaat. De methode kent geen resistente onkruidsoorten en beperkingen in toepassing bij open water of gebruik tijdens slechte weersomstandigheden. Het effect en de oppervlakteprestatie zijn afhankelijk van de groenbedekking, leeftijd en soort van het onkruid. Gemiddeld geven drie behandelingen per jaar voldoende resultaat.

Deze methode past binnen de aanpak duurzaam terreinbeheer. Overeenkomend met het certificatieschema “Barometer duurzaam onkruidbeheer” vastgesteld door SMK.

Interesse in onze producten?

Heeft u interesse in onze producten? Neem dan contact met ons op!

Bel nu: 0164-657151

of vul onderstaand formulier in

Neem contact op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    [recaptcha]